6.3.12

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ALMOND BISCUITS


Σίγουρα όσοι διαβάσατε τον τίτλο της σημερινής συνταγής θα περιμένατε να δείτε τα γνωστά μπισκότα βουτύρου, με γέμιση ολόκληρου αμυγδάλου κ.τ.λ ...κ.τ.λ. Λοιπόν σήμερα η συνταγή είναι έκπληξη και για εμένα τουλάχιστον είναι η αρχή για μια νέα εκδοχή των μπισκότων που γνώριζα μέχρι σήμερα. Στις προσεχείς αναρτήσεις μας θα συμπεριληφθούν παρόμοιες συνταγές και πιστέψτε με θα τις λατρέψετε. Όλα ξεκίνησαν πριν δυο εβδομάδες περίπου όταν ο σεφ μας, Κώστας Σουέρεφ, μας έφτιαξε ένα καταπληκτικό γλυκό ( το οποίο σύντομα θα αναρτήσουμε) γαρνιρισμένο με τα συγκεκριμένα μπισκότα. Όλοι στο εστιατόριο ζήτησαν δυο και τρία κομμάτια από τα συγκεκριμένα. Δεν μπορούσαμε λοιπόν να μην τα μοιραστούμε μαζί σας, γι' αυτό και ζήτησα από τον Κώστα την συνταγή.





Η συνταγή εκτός από πολύ απλή και γευστική είναι και υγιεινή συγκριτικά με τα παραδοσιακά μπισκότα. Γι' αυτό μπορείτε να φτιάξετε αρκετά και να τα φυλάξετε αεροστεγώς. Τα συγκεκριμένα μπισκότα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γαρνιτούρα σε πολλά γλυκά και παγωτά, γι' αυτό αν έχετε τραπέζι τους φίλους αφιερώστε λίγο χρόνο να τα φτιάξετε και βάλτε την πιο γλυκιά και εντυπωσιακή πινελιά στο πιάτο σας!

Η συνταγή είναι του σεφ Κώστα Σουέρεφ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
150γρ ασπράδι αβγού ( περίπου ασπράδι από 4 μεγάλα αβγά)
150γρ ζάχαρη άχνη
90γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
αμύγδαλο φιλέ
ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να ασπρίσουν, όχι όμως να γίνουν μαρέγκα.
Ρίχνουμε σιγά, σιγά το μείγμα του ασπραδιού στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά, να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσοχή το βούτυρο το θέλουμε μαλακό αλλά όχι διαχωρισμένο, γι' αυτό καλύτερα είναι να το βγάλουμε από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.
Βάζουμε το χυλό στο ψυγείο αν δεν τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Πάντα τον φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν κάνουμε τα μπισκότα μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και με την βοήθεια ενός κουταλιού αρχίζουμε και σχηματίζουμε κύκλο από το κέντρο που ρίχνουμε το μείγμα και προς τα έξω. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για κάθε μπισκότο.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε για 12'-15' περίπου, εως ότου πάρουν χρώμα τα μπισκότα και στο κέντρο μένουν λίγο λευκά. Τα ξεκολλάμε αμέσως από την λαδόκολλα, όπως ακριβώς θα ξεκολλούσαμε αυτοκόλλητα και τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Φυλάγονται σε κουτί αεροστεγώς κλεισμένα.

Καλή Επιτυχία!

1 σχόλιο: