Tours

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ"

ΕΡΕΣΟΣ

Σήμερα εγκαινιάζω το κομμάτι του blog μας που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα μέρη που ταξιδεύουμε και μας έχουν κερδίσει γαστρονομικά και όχι μόνο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο ξεκίνημα από το ταξίδι στη Μυτιλήνη που πραγματικά έχω αγαπήσει σαν δεύτερη πατρίδα μου. Το εύρος των πραγμάτων που έχει να προσφέρει το νησί είναι τεράστιο και αφορά κάθε τομέα, πολιτιστικό, αρχιτεκτονικό και κυρίως γαστρονομικό. Όσοι έχετε ταξιδέψει στην όμορφη Λέσβο, σίγουρα θα έχετε τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία των κατοίκων της , αλλά το βέβαιο είναι ότι θα έχετε γευτεί την τεράστια ποικιλία μεζέδων και καλού ούζου, φυσικά, που έχει να προσφέρει το νησί. Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να ξεκινήσω να γράφω για την Μυτιλήνη, καθώς ο πλούτος των πραγμάτων που προσφέρει είναι τεράστιος, γι' αυτό και αποφάσισα να ξεκινήσω να περιγράφω τα μέρη που επισκέφτηκα τελευταία. Καθώς λοιπόν, επισκέπτομαι συχνά το νησί αυτό, το κομμάτι του blog που απευθύνεται στη Λέσβο θα εμπλουτίζετε συνεχώς.
Φέτος οι διακοπές ξεκίνησαν στην Ερεσό, την επίσημη πατρίδα της Ελληνίδας λυρικής ποιήτριας Σαπφούς. Σύμφωνα με την ιστορία, η Σαπφώ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, ύστερα από πολυετή εξορία στη Σικελία γύρισε στην πατρίδα της και συγκέντρωσε γύρω της κορίτσια της τότε αριστοκρατίας για να τους διδάξει μουσική και ποίηση. Η σχέση της Σαπφούς με τις νεαρές φίλες της είχε και ερωτικές διαστάσεις γι' αυτό έμεινε στη ιστορία ως "λεσβιακός έρως". Η Ερεσός λοιπόν προσελκύει κάθε χρόνο τουρίστες από όλο τον κόσμο, ζευγάρια του ίδιου φύλου, οικογένειες και νέους που έρχονται να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά, την όμορφη αμμουδιά, τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα chill out μπαράκια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.

Το μέρος είναι ιδανικό για όσους θέλουν πραγματικά να ξεκουραστούν από την καθημερινότητα, να αδειάσει το μυαλό τους και να κοινωνικοποιηθεί, σε χαλαρούς πάντα ρυθμούς! Διακοπές στην Ερεσό σημαίνει, ηλιοθεραπεία και παιχνίδι στην παραλία από το πρωί, καφεδάκι και δροσιστικούς χυμούς στα παραλιακά μαγαζάκια, βόλτες στα γραφικά δρομάκια, φαγητό δίπλα στη θάλασσα και ολονύκτια κοκτέιλ στα παραθαλάσσια επίσης μπαράκια. Τα μέρη που ξεχωρίσαμε είναι το Μαργαριτάριγια το πεντανόστιμο στρούντελ μήλου και στρούντελ σοκολάτας, το Parasol, για το δυναμωτικό πρωινό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και φυσικά για τα top κοκτέιλς με φρέσκα φρούτα και τέλος, την ψαροταβέρνα Σουλάτσο, όπου δοκιμάσαμε ποικιλία μεζέδων, φρέσκων ψαριών και φυσικά τον γευστικότατο παστό κολιό.
Σπεσιαλιτέ της Ερεσού

  • Ακρίθαρμα, χορταράκι της θάλασσας που το βράζουν και το σερβίρουν με λάδι και λεμόνι.
  • Λαδοτύρι και Κασέρι Ερεσού
  • Σύκα Ερεσού
  • Ηλιόκαπτο, φιλέτο κολιού πασπαλισμένο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ξεραμένο στον ήλιο. Το σερβίρουν ψητό στα κάρβουνα με λεμόνι και λάδι.