4.2.12

ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

SHARLOTKA
Sharlotka

Τον τελευταίο καιρό έψαχνα να βρω μια γλυκιά συνταγή με μήλα να είναι εύκολη, νόστιμη και με λιγότερες θερμίδες. Η Sharlotka είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα. Ακόμη και αν την φτιάχνετε για πρώτη φορά ένα είναι το σίγουρο... θα πετύχει και θα εντυπωσιάσει!


apple pie

Ψάχνοντας πληροφορίες για αυτό το γλυκό ανακάλυψα ότι είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ρωσία και σερβίρεται συνήθως στο τέλος του δείπνου με τη συνοδεία τσαγιού ή καφέ. Στην περίπτωσή μας το γλυκό αυτό μπορούμε να το απολαύσουμε το πρωί με τον καφέ μας ή το γάλα ,το απόγευμα με το τσάι μας ή ακόμη να το ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα αν περιμένουμε αναπάντεχους επισκέπτες!

κεηκ μήλου

Η συνταγή είναι πολύ απλή, σιγουρευτείτε μόνο ότι έχετε προμηθευτεί τα σωστά μήλα. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνονται τα Granny Smiths, γιατί είναι αρκετά σκληρά και δεν λιώνουν κατά το ψήσιμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μηλοπιτά μας να στέκεται και να μην μαλακώνει. Βέβαια μπορείτε να διαλέξετε κάποια άλλη ποικιλία μήλου που είναι ιδανική για ψήσιμο!

μηλόπιτα

Ένα σημαντικό tip σε αυτή την συνταγή είναι να αφήσουμε την μηλόπιτά μας να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα, προτού ξεφορμάρουμε στο δίσκο μας. Μην ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο κέικ περιέχει πολύ λίγο αλεύρι και αυτό το κάνει πολύ ευπαθές. Στην αυθεντική συνταγή χρησιμοποιείται αλεύρι για όλες τις χρήσεις, πιστεύω όμως ότι με το αλεύρι που χρησιμοποιούμε εδώ θα έχουμε σίγουρη επιτυχία. Πιστέψτε με το δοκίμασα αρκετές φορές!



Η συνταγή είναι από το smitten kitchen blog, διάλεξα όμως το μπράντι αντί της βανίλιας λόγω αρώματος. Εσείς διαλέξτε αυτό που σας αρέσει!!!

SHARLOTKA
Βούτυρο για επάλειψη
6 μεγάλα μήλα, Granny Smiths
3 μεγάλα αβγά
200γρ ζάχαρη
1κ.σ μπράντι ή 1κ.γλ βανίλια
125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, μεγέθους 23εκ, με αποσπόμενη βάση ( κατά προτίμηση) και τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
Πλένουμε τα μήλα μας, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε πρώτα σε ροδέλες και κατόπιν σε κυβάκια του 1 εκ. Τα ρίχνουμε στο ταψάκι μας.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, προσθέτοντας τα αβγά ένα, ένα μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργήσουν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια. Ρίχνουμε το μπράντι ή τη βανίλια και χτυπάμε μισό λεπτό ακόμη.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα σιγά, σιγά με μια σπάτουλα μέχρι να πάρουμε ένα παχύ μείγμα. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα και κουνάμε το ταψάκι μας να πάει το μείγμα παντού.
Ψήνουμε για 60' ή δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι μέχρι να βγει καθαρό από το κέικ μας.
Αφήνουμε να κρυώσει 10΄πάνω στη σχάρα,  κατόπιν αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο απομακρύνουμε την λαδόκολλα και το ξαναγυρίζουμε πάνω στο δίσκο σερβιρίσματος.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Καλή Επιτυχία!





11 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο , καλορίζικο , να'ναι γεμάτο νοστιμιές και επιτυχίες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τολμω να πω οτι δοκιμασα να κανω τη συγκεκριμενη συνταγη "αναποδα"... σε βουτηρωμενη ταριετρα με το μειγμα κατω και στρωση με λεπτοκομμενα μηλα πρασινα σε μισοφεγγαρα κυκλικα...καστανη ζαχαρη και κανελα απο πανω!! βγηκε τραγανη εξωτερικα και μαλακο κεικ προς το κεντρο!! μου αρεσε πολυ!!! good luck!! αντε και καλη αρχη!!! χ χ χ χ χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πραγματικά εξαιρετικό και πεντανόστιμο! Ανυπομονώ για νέες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πραγματικά πεντανόστιμο γλυκό!!!ευκολο γρήγορο αφράτο!!! σευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. An outstanding share! I've just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little research on this. And he in fact ordered me breakfast simply because I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this subject here on your blog.

    My web site: http://www.bullrunnow.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Appreciate the recommendation. Will try it
    out.

    Take a look at my weblog; guupy.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with useful info to work on. You've
    done a formidable process and our entire neighborhood will likely be grateful to you.


    my website - http://www.moodyjews.net/author/WendellV7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hey There. I found your blog using msn. This
    is an extremely well written article. I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

    My web page - Erma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just
    curious if you get a lot of spam feedback? If so how do
    you protect against it, any plugin or anything you can advise?
    I get so much lately it's driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

    Here is my website :: LA video making

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Heya! I realize this is sort of off-topic however I needed to ask.
    Does running a well-established website like yours require a lot of work?
    I am brand new to writing a blog but I do write in my journal everyday.

    I'd like to start a blog so I can share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

    Here is my web-site ... probate attorney San Diego

    ΑπάντησηΔιαγραφή