31.1.12


ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ!!!


ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΝΤΕΛΙΣΙΟΥΣ ( GOLDEN DELICIOUS)  , είναι εξαιρετικά αρωματικά μήλα με μια γλυκιά, εξωτική γεύση. Η σάρκα τους είναι τραγανή και φρουτώδη. Μπορούμε να τα απολαύσουμε ωμά, ψητά, σε τάρτες, σαλάτες και σάλτσες.  Όσο πιο κίτρινα τόσο πιο καλά. Χαρακτηριστικό πρασινοκίτρινο χρώμα τα βρίσκουμε στην αγορά από το Μάρτιο ως και τον Νοέμβριο!






ΠΙΝΚ ΛΕΙΝΤΙ ( PINK LADY) , είναι μήλα με κύριο χαρακτηριστικό τη σφιχτή και τραγανή σάρκα. Η γεύση τους είναι πολύ έντονη και γι' αυτό είναι ιδανικά για σνακ, σαλάτες και ψήσιμο.  Το χρώμα τους είναι ροζ-κόκκινο με πράσινες αποχρώσεις.  Τα βρίσκουμε από τα τέλη Μαρτίου ως τα τέλη Οκτώβρη!


ΜΠΡΑΟΥΜΠΕΡΝ ( BRAEBURN), χαρακτηρίζονται από μια πλούσια, γλυκιά και πικάντικη ταυτόχρονα γεύση. Είναι σκληρά και χυμώδη, ιδανική επιλογή για σνακ, σαλάτες και ψήσιμο.  Το χρώμα τους είναι κόκκινο-πορτοκαλί με κιτρινοπράσινες ρίγες. Τα βρίσκουμε διαθέσιμα από τον Οκτώβρη μέχρι τον Απρίλιο και είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους!


ΓΚΡΑΝ ΣΜΙΘ ( GRANNY SMITH) , είναι μήλα με σκληρή τραγανή φλούδα και φρουτώδη γεύση. Είναι ιδανικά για τάρτες, σνακ και παρασκευές που καταψύχονται (π.χ σορμπέ).  Τα βρίσκουμε στην αγορά όλο το χρόνο!


ΡΕΝΤ ΝΤΕΛΙΣΙΟΥΣ ( RED DELICIOUS) ,  είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία παγκοσμίως. Είναι σκληρά, με άσπρη ή κρεμ σάρκα, αρκετά ζουμερά, αρωματικά, με γλυκιά γεύση. Συνήθως τα απολαμβάνουμε ωμά λόγω της σκληρής σάρκας τους. Το χρώμα τους είναι βαθυκόκκινο και κυκλοφορεί στην αγορά όλο το χρόνο!


ΡΟΥΑΓΙΑΛ ΓΚΑΛΑ ( ROYAL GALA) ,  είναι μικρά κόκκινα μήλα με πράσινες αποχρώσεις. Η σάρκα τους είναι σκληρή  και γλυκιά ενώ έχουν πολύ λεπτή φλούδα. Είναι ιδανικά για σνακ και σαλάτες. Θεωρούνται από τις καλύτερες ποικιλίες και τα είναι διαθέσιμα στην αγορά από το Φεβρουάριο ως το Μάιο!


ΤΖΟΝΑΘΑΝ ( JONATHAN) , είναι αρκετά τραγανά και ζουμερά με γλυκιά γεύση. Το χρώμα τους είναι πράσινο με λωρίδες κίτρινο και κόκκινο. Είναι ιδανικά για σνακ, μαγείρεμα και τάρτες και τα βρίσκουμε από το Φεβρουάριο ως τον Μάιο.

ΦΟΥΤΖΙ ( FUJI) , είναι μια ποικιλία που προέρχεται από την Ιαπωνία. Είναι πολύ γλυκό και τραγανό μήλο, εξαιρετικό για σνακ, σαλάτες και ψήσιμο καθώς κρατάει την υφή του. Στην Ελλάδα το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

1 σχόλιο:

  1. Ι knoω this web ρаge οffeгs qualitу ԁеpending artіcles oг reνiеωs аnd
    extгa ԁаta, is thеre any other ωebsite which offегs such infoгmation
    in quality?

    Here is my pagе: hcg and weight loss

    ΑπάντησηΔιαγραφή