FRESH MINT LEMONADE
Μπήκαν οι ζέστες για τα καλά και τι καλύτερο από μια δροσιστική λεμονάδα. Συνταγές έχω δοκιμάσει αρκετές αλλά η συγκεκριμένη μας γαργάλισε τον ουρανίσκο. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη λεμονάδα με βασιλικό ή δεντρολίβανο, προσθέστε λίγα φρούτα του δάσους ή ακόμα συνδυάστε τη με βότκα και φτιάξτε ένα δροσερό καλοκαιρινό κοκτέιλ. Αν θέλετε αντί για μεταλλικό νερό δοκιμάστε ανθρακούχο και απολαύστε ένα σπιτικό "αναψυκτικό".
Η συνταγή είναι από το site cafefernando.com
ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΕΝΤΑ
Για 1 1/2 λίτρο
2 κούπες σιρόπι μέντα-λεμόνι (βλέπε συνταγή)
2 κούπες παγωμένο νερό
2 κούπες πάγο
1 1/4 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Για το σιρόπι μέντα-λεμόνι
2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες φρέσκια μέντα
ξύσμα από 3 λεμόνι
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε για 1 ώρα και σουρώνουμε καλά. Τo σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.
Για τη λεμονάδα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κανάτα και σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο!
Καλό Καλοκαίρι!!!!
Μπήκαν οι ζέστες για τα καλά και τι καλύτερο από μια δροσιστική λεμονάδα. Συνταγές έχω δοκιμάσει αρκετές αλλά η συγκεκριμένη μας γαργάλισε τον ουρανίσκο. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη λεμονάδα με βασιλικό ή δεντρολίβανο, προσθέστε λίγα φρούτα του δάσους ή ακόμα συνδυάστε τη με βότκα και φτιάξτε ένα δροσερό καλοκαιρινό κοκτέιλ. Αν θέλετε αντί για μεταλλικό νερό δοκιμάστε ανθρακούχο και απολαύστε ένα σπιτικό "αναψυκτικό".
Η συνταγή είναι από το site cafefernando.com
ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΕΝΤΑ
Για 1 1/2 λίτρο
2 κούπες σιρόπι μέντα-λεμόνι (βλέπε συνταγή)
2 κούπες παγωμένο νερό
2 κούπες πάγο
1 1/4 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Για το σιρόπι μέντα-λεμόνι
2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες φρέσκια μέντα
ξύσμα από 3 λεμόνι
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε για 1 ώρα και σουρώνουμε καλά. Τo σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.
Για τη λεμονάδα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κανάτα και σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο!
Καλό Καλοκαίρι!!!!
Καταπληκτική η λεμονάδα σας. Πεντανόστιμη και πολύ δροσιστική!
ΑπάντησηΔιαγραφή