11.5.12

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ)

CEASAR SALAD ( Greek Version)
ceasar salad
Ο Μάιος ,και όχι μόνο,σίγουρα θα είναι ο μήνας της σαλάτας. Κάθε μέρα καταφθάνουν σπίτι φρέσκα μαρουλάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, μπιζέλι, οι πρώτες ντομάτες του καλοκαιριού, κολοκύθια & μελιτζάνες και ένα σωρό άλλα καλούδια. Σκέφτηκα λοιπόν να το ρίξουμε στα λαχανικά μιας και είναι ο καλύτερος τρόπος να ανταποκριθούμε στις ζέστες που έρχονται. Η  "ελληνική εκδοχή"  της σαλάτας του Καίσαρα προέκυψε απ' την έλλειψη αντζούγιας που τελικά την αντικαταστήσαμε με νοστιμότατες σαρδέλες Καλλονής σε λάδι. Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα γευστικό και σίγουρα θα το ξαναεπιχειρήσω. Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την εκδοχή,  προσοχή όμως μην το παρακάνετε καθώς η γεύση της σαρδέλας είναι πολύ πιο έντονη από αυτή της αντζούγιας. Για αυτούς που επιμένουν στην πρωτότυπη συνταγή, προσθέστε τουλάχιστον ένα ακόμη φιλέτο αντζούγιας. Το ντρέσινγκ είναι πολύ εύκολο και ιδανικό για όσους δεν είναι φανατικοί του ωμού αβγού. Η συνταγή για το ντρέσινγκ είναι έμπνευση από το site του Jamie Oliver.



Καλό Καλοκαίρι!!!

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ 
2 φιλέτα κοτόπουλο, προτιμήστε το μπούτι
1 μεγάλο μαρούλι
2-3 φέτες ψωμί, σε κύβους
4 φέτες μπέικον, ψημένες στο τηγάνι
φλοίδες παρμεζάνας

Για το ντρέσινγκ
1/3 κούπας γιαούρτι 2% λιπαρά
2κ.σ ελαιόλαδο
2κ.γλ γούστερ σως
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
χυμό από μισό λεμόνι
2 φιλέτα σαρδέλας σε λάδι, ψιλοκομμένα ή 3 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δυο μεριές και το ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το ψωμί σε κύβους, ανακατεύουμε να απορροφήσει το ζουμιά από το κοτόπουλο και ψήνουμε μέχρι τα ψωμάκια μας να γίνουν φρυγανιστά.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας. Ξεπλένουμε πολύ καλά τη σαλάτα και βγάζουμε τα μαυρισμένα φύλλα. Κόβουμε με το χέρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον και το κοτόπουλο σε κύβους.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι αν χρειαστεί. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας, προσθέτουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια και φλοίδες από παρμεζάνα.
Καλή Επιτυχία!

1 σχόλιο: