Κόκκινο Λάχανο Με Μήλα


ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ
1 μεγάλο κόκκινο λάχανο
1 κ.σ βούτυρο
5 μικρά κόκκινα μήλα για μαγείρεμα
1 κρεμμύδι, σε καρέ
1 κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.γλ μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ σταφίδες ( μαύρες ή σουλτανίνες ή μιξ), μουσκεμένες σε νερό
6 φύλλα δάφνης, 1κ.γλ μπαχάρι, 1κ.γλ κέδρο, 1 στικ κανέλας, 2 γαρύφαλλα ( δένουμε σε ένα τουλουπάνι)

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και αλατίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το λάχανό μας και το μπλανσάρουμε ( ζεματίζουμε) για 5' στο νερό που έχουμε ζεστάνει.
Σουρώνουμε το λάχανο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ξύδι από κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το τουλουπάνι με τα μυρωδικά μας. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 2'.
Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τις σταφίδες, αλάτι, φρέσκο πιπέρι και μαγειρεύουμε 5' ακόμη, να ενωθούν τα υλικά μας και να καραμελώσουν.
Τέλος, ρίχνουμε το λάχανο, αφήνουμε να πάρει βράση και να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30' περίπου.
Δοκιμάζουμε για το αλάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ξύδι ακόμη.
Καλή Επιτυχία!