SHARLOTKA
Τον τελευταίο καιρό έψαχνα να βρω μια γλυκιά συνταγή με μήλα να είναι εύκολη, νόστιμη και με λιγότερες θερμίδες. Η Sharlotka είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα. Ακόμη και αν την φτιάχνετε για πρώτη φορά ένα είναι το σίγουρο... θα πετύχει και θα εντυπωσιάσει!
Ένα σημαντικό tip σε αυτή την συνταγή είναι να αφήσουμε την μηλόπιτά μας να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα, προτού ξεφορμάρουμε στο δίσκο μας. Μην ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο κέικ περιέχει πολύ λίγο αλεύρι και αυτό το κάνει πολύ ευπαθές. Στην αυθεντική συνταγή χρησιμοποιείται αλεύρι για όλες τις χρήσεις, πιστεύω όμως ότι με το αλεύρι που χρησιμοποιούμε εδώ θα έχουμε σίγουρη επιτυχία. Πιστέψτε με το δοκίμασα αρκετές φορές!
SHARLOTKA
Βούτυρο για επάλειψη
6 μεγάλα μήλα, Granny Smiths3 μεγάλα αβγά
200γρ ζάχαρη
1κ.σ μπράντι ή 1κ.γλ βανίλια
125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, μεγέθους 23εκ, με αποσπόμενη βάση ( κατά προτίμηση) και τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
Πλένουμε τα μήλα μας, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε πρώτα σε ροδέλες και κατόπιν σε κυβάκια του 1 εκ. Τα ρίχνουμε στο ταψάκι μας.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, προσθέτοντας τα αβγά ένα, ένα μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργήσουν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια. Ρίχνουμε το μπράντι ή τη βανίλια και χτυπάμε μισό λεπτό ακόμη.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα σιγά, σιγά με μια σπάτουλα μέχρι να πάρουμε ένα παχύ μείγμα. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα και κουνάμε το ταψάκι μας να πάει το μείγμα παντού.
Ψήνουμε για 60' ή δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι μέχρι να βγει καθαρό από το κέικ μας.
Αφήνουμε να κρυώσει 10΄πάνω στη σχάρα, κατόπιν αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο απομακρύνουμε την λαδόκολλα και το ξαναγυρίζουμε πάνω στο δίσκο σερβιρίσματος.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Καλή Επιτυχία!
Φοβερή!Καλή αρχή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοτάξιδο , καλορίζικο , να'ναι γεμάτο νοστιμιές και επιτυχίες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτολμω να πω οτι δοκιμασα να κανω τη συγκεκριμενη συνταγη "αναποδα"... σε βουτηρωμενη ταριετρα με το μειγμα κατω και στρωση με λεπτοκομμενα μηλα πρασινα σε μισοφεγγαρα κυκλικα...καστανη ζαχαρη και κανελα απο πανω!! βγηκε τραγανη εξωτερικα και μαλακο κεικ προς το κεντρο!! μου αρεσε πολυ!!! good luck!! αντε και καλη αρχη!!! χ χ χ χ χ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πραγματικά εξαιρετικό και πεντανόστιμο! Ανυπομονώ για νέες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήπραγματικά πεντανόστιμο γλυκό!!!ευκολο γρήγορο αφράτο!!! σευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAn outstanding share! I've just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little research on this. And he in fact ordered me breakfast simply because I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this subject here on your blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήMy web site: http://www.bullrunnow.com
Appreciate the recommendation. Will try it
ΑπάντησηΔιαγραφήout.
Take a look at my weblog; guupy.com
We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with useful info to work on. You've
ΑπάντησηΔιαγραφήdone a formidable process and our entire neighborhood will likely be grateful to you.
my website - http://www.moodyjews.net/author/WendellV7
Hey There. I found your blog using msn. This
ΑπάντησηΔιαγραφήis an extremely well written article. I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.
My web page - Erma
Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just
ΑπάντησηΔιαγραφήcurious if you get a lot of spam feedback? If so how do
you protect against it, any plugin or anything you can advise?
I get so much lately it's driving me crazy so any assistance is very much appreciated.
Here is my website :: LA video making
Heya! I realize this is sort of off-topic however I needed to ask.
ΑπάντησηΔιαγραφήDoes running a well-established website like yours require a lot of work?
I am brand new to writing a blog but I do write in my journal everyday.
I'd like to start a blog so I can share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!
Here is my web-site ... probate attorney San Diego