COOKIES WITH OATS & HONEY
HAPPY VALENTINE'S DAY
Η γιορτή του έρωτα και της αγάπης σήμερα και είναι μια καλή ευκαιρία να δωρίσουμε στους αγαπημένους μας κάτι από καρδιάς. Πολλοί επιλέγουν λουλούδια, άλλοι ένα ρομαντικό δείπνο και κάθε λογής μικροπράγματα αστεία και ρομαντικά. Το καλύτερο δώρο βέβαια είναι αυτό που έχουμε φτιάξει εμείς με τα χεράκια μας, μιας και αυτό δείχνει στον αγαπημένο μας ότι μέσα στην τρέλα των υποχρεώσεων βρήκαμε το χρόνο να δημιουργήσουμε κάτι το ξεχωριστό γι' αυτόν.
Έτσι κι εγώ επέλεξα τρία νόστιμα και αφροδίσια συστατικά για να γλυκάνω τον αγαπημένο μου... Φουντούκια- Σοκολάτα και Μέλι. Έψησα αυτά τα νόστιμα cookies σε σχήμα καρδιάς και είμαι σίγουρη ότι τα απόλαυσε όσο κι εγώ. Και επειδή τους δικούς μας πρέπει να τους σκεφτόμαστε και να τους περιποιούμαστε πιο συχνά, επαναλάβεται τη συνταγή και διαφοροποιήστε την αντικαθιστώντας τα φουντούκια με σταφίδες ή ξερά φρούτα.
Φτιάξτε τα και εσείς για τους αγαπημένους ή αγαπημένες σας, βάλτε όλη την καλή σας διάθεση και θετική ενέργεια, πάρτε και μια καλή σαμπάνια και σας εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου καλή διασκέδαση!
Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα βούτυρο ζωικής προέλευσης, μπορείτε όμως για πιο ελαφριά γεύση να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη. Έχω δοκιμάσει και τις δυο εκδοχές και είναι εξίσου γευστικές!!ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ
235γρ βρώμη ή κουάκερ
150γρ φουντούκια
80γρ φλέικς καρύδας (προαιρετικά)
175γρ ημίγλυκη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ σόδα
1κ.γλ κοφτό θαλασσινό αλάτι
340γρ μέλι
225γρ βούτυρο λιωμένο
2κ.γλ απόσταγμα βανίλιας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά. Ενσωματώνουμε το μείγμα μελιού στο μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Προσέχουμε το αλεύρι μας να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 30', μέχρι να σφίξει. Όσο περισσότερο το αφήσετε και σφίξει τόσο πιο έυκολο θα είναι το πλάσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας. Πλάθουμε σε μεγάλες μπάλες, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, και ακουμπάμε στην λαδόκολλα χωρίς να τα πλακώσουμε. Τα μπισκότα αυτά απλώνουν γιάυτό χρησιμοποιήστε 2κ.σ δόση για το καθένα σαν ενα μεγάλο κεφτέ.
Ψήνουμε για 12'-15' περίπου. Τα μπισκότα μας όταν τα βγάλουμε θα είναι αρκετά μαλακά, σκληραίνουν όμως όσο κρυώνουν.
Καλή Επιτυχία!
Πολύ γλυκιά και πρωτότυπη έμπνευση είχες Αγγελικούλα μας.... Άντε και του χρόνου ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πιο γλυκιά επιλογή... για κάθε μέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι πολύ υγιεινό σνακ και για τα παιδάκια!! Έχω κάποιες απορίες.Τα φλεικς καρύδας,είναι η τριμμένη ινδική καρύδα που έχει στα σ/μ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θαλασσινό αλάτι έχει διαφορά από το κοινό αλάτι?
Τι είναι το απόσταγμα βανίλιας?που το βρίσκω? η κλασσική βανίλια σε σκόνη δεν κάνει?
Ναι τα φλεικς είναι η ινδική καρύδα, το θαλασσινό αλάτι είναι το χοντρό αλάτι αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το κοινό αλάτι. Το απόσταγμα βανίλιας λέγεται αλλιώς και εσάνς βανίλιας, υπάρχει στα σ/μ αλλιώς το προμηθεύεσαι μέσω internet. Εγώ το χρησιμοποιώ στα περισσότερα γλυκά γιατί έχει ξεχωριστεή μυρωδιά. Αν δεν έχεις μην βάλεις βανίλια σε σκόνη καλύτερα βάλε ξύσμα από πορτοκάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, τα έφτιαξα σαν συνοδευτικό του απογευματινού καφέ με φίλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν δοκίμασα ένα για να δω αν τα πέτυχα,αποφάσισα να τα κρατήσω για μένα!
Μπράβο, εύκολη συνταγή και υγιεινή.