30.4.12

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΕΝΤΑ

FRESH MINT LEMONADE

λεμοναδα με φρεσκια μεντα
Μπήκαν οι ζέστες για τα καλά και τι καλύτερο από μια δροσιστική λεμονάδα. Συνταγές έχω δοκιμάσει αρκετές αλλά η συγκεκριμένη μας γαργάλισε τον ουρανίσκο. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη λεμονάδα με βασιλικό ή δεντρολίβανο, προσθέστε λίγα φρούτα του δάσους ή ακόμα συνδυάστε τη με βότκα και φτιάξτε ένα δροσερό καλοκαιρινό κοκτέιλ. Αν θέλετε αντί για μεταλλικό νερό δοκιμάστε ανθρακούχο και απολαύστε ένα σπιτικό "αναψυκτικό".

11.4.12

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

GREEK EASTER BREAD ( TSOUREKI)
πασχαλινα τσουρεκια
Φυσικά και δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί από το blog μας μια συνταγή για τσουρέκι, τέτοιες μέρες που είναι. Χρόνια τώρα προσπαθώ να βρω μια συνταγή επιτυχημένη...και λέγοντας επιτυχημένη εννοώ ένα τσουρέκι μαλακό, σαν αυτό που αγοράζω από το ζαχαροπλαστείο. Συνήθως τα τσουρέκια που έφτιαχνα ήταν αφράτα την πρώτη ώρα, μέχρι το βράδυ όμως είχαν γίνει σφιχτά, ενώ την επόμενη μέρα δεν τρώγονταν καν! Φέτος δοκίμασα δυο-τρεις συνταγές και ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω και να αρκεστώ στα τσουρέκια του εμπορίου. Έδωσα όμως στον εαυτό μου άλλη μια ευκαιρία και διορθώνοντας κάποιες αναλογίες που χαλούσαν το αποτέλεσμα, κατέληξα σε αυτή την συνταγή. Περιττό να αναφέρω τον ενθουσιασμό μου για το αποτέλεσμα. Μετά από αυτό άρχισα να φτιάχνω τσουρέκια για όλους και η ανταπόκριση ήταν παραπάνω από θετική!

5.4.12

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ & ΑΧΛΑΔΙΑ

CHICKEN SALAD WITH GORGONZOLA, PEAR & WALNUT
κοτοσαλατα με γκοργκοντζολα και αχλαδια
Μπήκε λοιπόν η άνοιξη για τα καλά, έρχεται και το καλοκαιράκι σιγά, σιγά, καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να φροντίζουμε την σιλουέτα μας για να μην γκρινιάζουμε πάλι τελευταία στιγμή για το πώς θα εμφανιστούμε στην παραλία. Η σημερινή σαλάτα είναι πεντανόστιμη και περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να θεωρηθεί πλήρες γεύμα. Πράσινη σαλάτα, κοτόπουλο, καρύδια, αχλάδια, τυρί και φρεσκοψημένα σκορδόψωψα. Τέλειος συνδυασμός γεύσεων που αν το συνοδεύσετε με ένα-δυο ποτήρια λευκό κρασί... που θα πάει θα την ξεχάσετε την πείνα σας...!