24.2.12

ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ "ΧΑΡΑΣ"

CRACE'S CAKE


cake with spinkles

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψω από που εμπνεύστηκα αυτό το γλυκό. Το αφιερώνω με όλη μου την αγάπη στην γλυκιά μου κορούλα Χαριτίνη που είναι γλυκιά σαν σοκολάτα και όμορφη σαν αυτά τα ροζ ζαχαρωτά. Ανυπομονώ να μεγαλώσει και να δοκιμάσει αυτήν την γλυκιά πανδαισία. Βέβαια δεν είναι γλυκό μόνο για παιδιά αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε ευχάριστα και εμείς ... τα μεγάλα παιδιά!!! Το κέικ είναι πολύ απλό στην παρακευή του και το επέλεξα διότι δεν περιέχει βούτυρο, όπως τα συνηθησμένα κέικ, ενώ η προσθήκη γιαουρτιού και λαδιού το κάνει πολύ ανάλαφρο στη γεύση και την υφή. Δοκιμάστε το λοιπόν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή επιλέξτε να το φτιάξετε και να το χαρίσετε σε κάποιον αγαπημένο σας, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί!

14.2.12

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

COOKIES WITH OATS & HONEY
HAPPY VALENTINE'S DAY
cookies with oatmeal and honey
Η γιορτή του έρωτα και της αγάπης σήμερα και είναι μια καλή ευκαιρία να δωρίσουμε στους αγαπημένους μας κάτι από καρδιάς. Πολλοί επιλέγουν λουλούδια, άλλοι ένα ρομαντικό δείπνο και κάθε λογής μικροπράγματα αστεία και ρομαντικά. Το καλύτερο δώρο βέβαια είναι αυτό που έχουμε φτιάξει εμείς με τα χεράκια μας, μιας και αυτό δείχνει στον αγαπημένο μας ότι μέσα στην τρέλα των υποχρεώσεων βρήκαμε το χρόνο να δημιουργήσουμε κάτι το ξεχωριστό γι' αυτόν.

12.2.12

ΛΑΓΟΣ ΠΙΠΕΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

HAZEN PEPPER

λαγός πιπεράτος στη γάστρα
Κυριακή σήμερα και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, από γευστικής απόψεως πάντα. Στο σημερινό μας τραπέζι, εκτός από την χαρά να έχουμε ένα εκπληκτικό πιάτο, έχουμε την τιμή να το απολαύσουμε μαγειρεμένο από τα χέρια του φίλου μου και πολύ καλού Σεφ, Κώστα Σουέρεφ. Ξεκινήσαμε από νωρίς το πρωί και δεν μπορώ να κρύψω ότι ανησυχούσα λίγο για το πόσο πολύπλοκο θα ήταν για μένα να μαγειρέψω με κάποιον τόσο έμπειρο Σεφ. Ξεκινήσαμε λοιπόν την προεργασία μας και σημείωνα συνεχώς μικρές λεπτομέρειες που θα έκαναν την διαφορά. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε λόγος να γράφω το καθετί και ότι έπρεπε να χαίρομαι την διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας έχει την ικανότητα να παίρνει κάθε υλικό και με πολύ απλές διαδικασίες και συνδυασμούς να το μετατρέπει σε "απόλυτη γεύση". Ακολούθησα λοιπόν την συμβουλή του ότι το μαγείρεμα δεν χρειάζεται απόλυτους  χρόνους και ποσότητες, αρκεί να το δοκιμάσεις και να το φέρνεις στα γούστα σου.

11.2.12

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GASTROMANDIE



Αυτή είναι μέχρι στιγμής η ομάδα του Gastromandie, που ελπίζω πολύ σύντομα να μεγαλώσει. Ευχαριστώ τους φίλους μου για το χρόνο τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν σε αυτή την προσπάθεια. Μείνετε συνδεδεμένοι στο blog μας για περισσότερα θέματα και γευστικές εμπειρίες!
Αγγελική Αγάθου
The Blogger
Cooker & Taster

Βαγγέλης Κυριαζής
The Photographer

9.2.12

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

QUICHE LORRAINE
quiche lorraine
Η συνταγή που επέλεξα για σήμερα είναι πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη. Η Κις Λορέν παραδοσιακά αναφέρεται ως  μια τάρτα ανοιχτή, με βάση της , ζύμη από ψίχα ψωμιού και γέμιση κρέμας και καπνιστού μπέικον.

5.2.12

ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ

WILD POULTRY PASTITSADA
pastitsada

Κυριακή σήμερα και δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς ένα ζεστό, οικογενειακό τραπέζι. Η Κυριακή είναι η μέρα που μαγειρεύει η μαμά μας την καλύτερή της συνταγή και μυρίζει κάθε γωνιά του σπιτιού. Το μενού περιλαμβάνει συνήθως κρέας μοσχάρι, κατσικάκι ή κόκορα. Αυτή την Κυριακή την τιμητική τους είχαν τα κοτσύφια και οι τσίχλες που έπιασε ο μπαμπάς μου στο κυνήγι.

4.2.12

ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

SHARLOTKA
Sharlotka

Τον τελευταίο καιρό έψαχνα να βρω μια γλυκιά συνταγή με μήλα να είναι εύκολη, νόστιμη και με λιγότερες θερμίδες. Η Sharlotka είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα. Ακόμη και αν την φτιάχνετε για πρώτη φορά ένα είναι το σίγουρο... θα πετύχει και θα εντυπωσιάσει!